“Estudio català!”

“Es que no salgo últimamente…..”
Yuta se me quejaba, ¡y con razón!  Y es que mientras iba explicando algunas tonterías del embarazo o cosas random,de Yuta no contaba mucho. Pero se va preparando a “su manera” para la que se le avecina e intenta, almenos dos días a la semana, coger su libro de catalán y mirárselo un poco. Es impresionante lo que ha mejorado, parecerá una tontería pero distingue muchas veces cuando alguien en un vídeo habla en catalán o en castellano. Aunque a la hora de hacer una conversación poco mejoramos. Pasito a pasito :)
De momento ayer me vino con una nueva: “cuando consiga ir a Barcelona un tiempo medianamente largo… ¡me apuntaré a clases!”.
Aunque fui yo quien le sugerí la idea cuando se animó a estudiar, y cada vez parece que le tiene más y más ganas!

Viendo como van los problemas en cuanto a dicha lengua en España estos días, verlo tan animado me llena de orgullo, no os voy a engañar :P

Anuncios

19 Replies to ““Estudio català!””

 1. Hola! M’encanta el teu blog, el segueixo des de fa uns mesos. La meva parella és xinesa i no hi ha manera! Quan va arribar a Cerdanyola fa un any li van regalar un llibre per aprendre català, però no l’ha tocat. He de dir que també té un llibre de castellà i tampoc se’l mira massa. Per acabar-ho de rematar, el vaig avisar d’uns cursos de català gratuits i tampoc hi va anar T_T. Crec que hi ha gent que té interès pels idiomes i gent que no, per això no he insistit massa. M’estic esperant al cop d’efecte definitiu: al febrer anirem a la Xina per estar amb la seva família i, com que jo estic aprenent xinès, tinc pensat fer-me entendre amb tothom allà (amb molt d’esforç i mímica, clar^^), cosa que ell no pot fer aquí. Si això no funciona, li hauré de parlar del teu Yuta a veure si així es “pica” i es posa les piles!

  1. Hola Núria! Moltes gràcies!! :) M’alegro de llegir-te!!

   Ostres, jo estava pensant justament amb els cursos de català gratuïts per el Yuta, però, si hi anem, com que ha de ser per curt, tocarà algo més intensiu (a més que en això es deu fer moooolt pesat si dura molt)!
   Jo també penso que hi ha gent més donada als idiomes, o no només això, sino a poguer entendre més a l’altre, conèixer més la seva cultura o mostrar més interés. Hi ha qui passa més, tot s’ha de dir. Però potser amb el temps s’hi anima de debó. Jo crec que el vostre viatge a la Xina pot ser moooooolt crucial jajjaa li demostraràs que “tú sí lo vales”, i li pots soltar alguna indirecta en plan “veus?” jijiji tot es tracta de picar-los una mica. Que reconec que per part del Yuta es va veure, sobretot, molt cohibit amb tota la familia parlant català, encara que ell sabia castellà però no sortia del “hola, qué tal? Bien. ¡Sí!”. I ja no et dic de el bombzo d’esperar un crio… piles a tope s’ha posat! jajajajaja
   Ànims que ja veuràs com poc a poc pot ser que s’hi vagi animant, a més, només fa un anyet per el que dius, així que encara està en procés d’adaptació :P

   Un abraçada!! Ens anem llegint per aquí :)

   1. Ei, gràcies!

    Em referia a uns cursos que potser us van bé perquè són súper intensius. Es diuen Català supervivència 1 i Català supervivència 2, són gratuïts i es fan a la UAB. Es tracta d’anar-hi 2 hores diàries de dilluns a dijous, amb diferents horaris a escollir. Es fan tant al mes de setembre com a l’octubre, dirigit als estudiants nouvinguts. El que no sé és si gent de fora la UAB també s’hi pot apuntar! T’adjunto l’enllaç:

    http://www.uab.es/servlet/Satellite/cursos-d-idiomes/llengues-1195026108094.html?param1=1195026073065

    Que vagi bé!!!!

    1. Ui, vinc tard!
     Ostres, no els coneixia, moltíssimes gràcies! :D Li faré un cop d’ull! Encara que pot ser que optem per algun curs intens d’un mes màxim a veure si així es posa bé les pil.les! jejejeje

     Molt bon Nadal!!!!

 2. El saber no ocupa lugar, así que si aprende los dos idiomas mejor que mejor, pero si solo aprende catalán no me voy a enterar de nada :S Que mi abuelo era catalán, pero yo lo entiendo solo al 70% y no lo hablo.

  1. Jajajajja La verdad es que empezó con le castellano ya antes de conocernos pero creo que más bien poco había tocado el libro, y se puso las pilas luego… pero cuando fuimos a ver a mi familia las navidades pasadas, pues…. A ver, que todos pueden hablar si se esfuerzan, pero conversaciónes entre família son todas en catalán, por lo que decidió ponerse las pilas :)
   Pero empezó a tener un lío del mil y a decir una palabra en catalán dos en castellano, por lo que le dije que uno lo dejara para más adelante. Y ya sabemos que yo voy a hablar catalán a nuestro garbancito porque no me sale normalmente el hablar castellano con la familia, así que se decantó por éste y poder entender al bichillo cuando vaya aprendiendo <3 :)

   Igualmente creo, y esto ya es personal, que si se esfuerza uno un poco, sabiendo un idioma puede entender caaasi perfectamente el otro sin problemas. Pero requiere un esfuerzo :P (hablar ya es cosa distinta jjajajaja).

   Pero tranquila, Yuta por lo general es tooodo sonrisas. Sisi, jiji, jajaja y luego no escucha, o sea que va a ser tarea difícil! XD

 3. Bien por Yuta!!! Cuando se esfuerzan por aprender la lengua que se habla en tu pais como que da cierta sensación plaventera, ¿cierto? Pues a apoyarlo para que aprenda pronto mas palabras.

  Ojala todo vaya bien con el bebé, un abrazo.

Deja tu comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s